Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta gotowana

Młoda kapusta gotowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 3154

Świetny, lekko pikantny dodatek do obiadu. Jest tak smaczna , że można zjeść ją samą. Polecam.

Składniki

  • 1 średnia główka kapusty
  • 2 średnie pomidory
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • sok z 1/2 cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować. Pomidory umyć i pokroić na drobne plasterki. Koperek umyć i również pokroić. Wszystkie wymienione warzywa dać do garnka. Dolać wody. Gotować z przyprawami i kminkiem jakieś 30 minut. Cebulę i papryczkę chili drobno pokroić i zeszklić na patelni na oleju. Po ugotowaniu wodę odcedzić. Do kapusty dodać zawartość patelni. Skropić sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń