Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta Lucyny Ćwierczakiewiczowej to przepis sprzed 157 lat. Kapusta wychodzi miękka i delikatna.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17002
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2450
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4619
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1780
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17002
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2450
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4619
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1780
Składniki
Kapustę umyj, osusz i poszatkuj. Zasyp solą i dokładnie wymieszanej, pozostaw na 15 minut. Następnie odsącz z soku, który puściła.
W garnku rozgrzej smalec. Wrzuć kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wlej bulion i całość gotuj przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod sam koniec wsyp dwie łyżeczki cukru.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę smalcu i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mąkę i całość energicznie zamieszaj.
Tak przygotowaną zasmażkę połącz z kapustą.