Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta Lucyny Ćwierczakiewiczowej to przepis sprzed 157 lat. Kapusta wychodzi miękka i delikatna.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1122
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4761
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1409
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1122
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4761
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1409
Składniki
Kapustę umyj, osusz i poszatkuj. Zasyp solą i dokładnie wymieszanej, pozostaw na 15 minut. Następnie odsącz z soku, który puściła.
W garnku rozgrzej smalec. Wrzuć kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wlej bulion i całość gotuj przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod sam koniec wsyp dwie łyżeczki cukru.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę smalcu i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mąkę i całość energicznie zamieszaj.
Tak przygotowaną zasmażkę połącz z kapustą.