Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta Lucyny Ćwierczakiewiczowej to przepis sprzed 157 lat. Kapusta wychodzi miękka i delikatna.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
Kapustę umyj, osusz i poszatkuj. Zasyp solą i dokładnie wymieszanej, pozostaw na 15 minut. Następnie odsącz z soku, który puściła.
W garnku rozgrzej smalec. Wrzuć kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wlej bulion i całość gotuj przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod sam koniec wsyp dwie łyżeczki cukru.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę smalcu i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mąkę i całość energicznie zamieszaj.
Tak przygotowaną zasmażkę połącz z kapustą.