Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta Lucyny Ćwierczakiewiczowej to przepis sprzed 157 lat. Kapusta wychodzi miękka i delikatna.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 136
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7651
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17279
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 136
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4880
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7651
Składniki
Kapustę umyj, osusz i poszatkuj. Zasyp solą i dokładnie wymieszanej, pozostaw na 15 minut. Następnie odsącz z soku, który puściła.
W garnku rozgrzej smalec. Wrzuć kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wlej bulion i całość gotuj przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod sam koniec wsyp dwie łyżeczki cukru.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę smalcu i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mąkę i całość energicznie zamieszaj.
Tak przygotowaną zasmażkę połącz z kapustą.