Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta Lucyny Ćwierczakiewiczowej to przepis sprzed 157 lat. Kapusta wychodzi miękka i delikatna.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116380
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7946
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1498
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116380
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7946
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1498
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Kapustę umyj, osusz i poszatkuj. Zasyp solą i dokładnie wymieszanej, pozostaw na 15 minut. Następnie odsącz z soku, który puściła.
W garnku rozgrzej smalec. Wrzuć kapustę i duś na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wlej bulion i całość gotuj przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod sam koniec wsyp dwie łyżeczki cukru.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę smalcu i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mąkę i całość energicznie zamieszaj.
Tak przygotowaną zasmażkę połącz z kapustą.