Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo), w garnku z grubym dnem. Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli.
Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody. Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek.
Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba. Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła. Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.