Do góry

Dodatki Przepis na:

Młoda kapusta na gęsto, do obiadu

Młoda kapusta na gęsto, do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1526

Dodano:

Odsłon: 10400

Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki wody
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • 1-2 łyżki octu
  • 1/2 łyżki mąki
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młoda kapusta na gęsto, do obiadu

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo),
    w garnku z grubym dnem.
    Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli.

  2. Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas
    mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody.
    Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek.

  3. Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba.
    Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła.
    Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń