Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36666
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3814
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 564
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2984
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36666
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3814
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 564
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2984
Składniki
Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo), w garnku z grubym dnem. Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli.
Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody. Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek.
Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba. Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła. Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.