Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 2151
Dodano: 16.06.2020
Odsłon: 10877
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo),
w garnku z grubym dnem.
Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli.
Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas
mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody.
Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek.
Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba.
Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła.
Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 17 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)))0 Kto głosował? | Odpowiedz