Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci. Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1299
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1299
Składniki
Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo), w garnku z grubym dnem. Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli.
Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody. Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek.
Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba. Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła. Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.