Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 407
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7632
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 407
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7632
Składniki
Z kapusty usunąć wierzchnie liście. Kapustę poszatkować troszkę grubiej niż normalną białą kapustę, ponieważ liście są cienkie i delikatne. W garnku rozpuścić masło z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać poszatkowaną kapustę i dusić na wolnym ogniu 2-3 minuty. Mieszać. Dodać 3/4 - 1/2 szklanki gorącej wody i przykryć garnek. Gotować ok 12-15 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu pomieszać. Po zdjęciu garnka z gazu dodać cukier, sok z cytryny i pieprz, sól do smaku oraz drobno pokrojony pęczek koperku. Pomieszać. Kapustę najlepiej podać z kotletem mielonym i młodymi ziemniakami. Smacznego.