Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy młodą kapustę. Dziś dla was propozycja nie do odrzucenia. Młoda zasmażana kapusta. Pyszna słodka i aromatyczna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Kapustę myjemy, szatkujemy drobno. Przekładamy do garnka. Zalewamy ok. 1/3 litra wody. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieczarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i mieszamy. Gdy mąka lekko się przyrumieni, wlewamy do kapusty. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Koper drobno siekamy. Wrzucamy do kapusty. Podajemy z ulubionymi dodatkami.