Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity i szybki nowalijkowy dodatek do obiadu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
1. Kapustę pokroić na ćwiartki i poszatkować lub pokroić w wąskie paseczki. 2. Zalać wodą tak by przykrywała kapustę, zagotować i odlać wrzątek (ten zabieg pozwala pozbyć się ewentualnego smaku goryczy powstającego podczas gotowania kapusty). 3. Kapustę ponownie zalać wodą ok. 1/3 poprzedniej ilości, dodać przyprawy i gotować do miękkości ok. 20-30 min. 4. Gdy kapusta będzie miękka zmieszać śmietankę z mąką i dodać kilka łyżek płynu spod kapusty, rozbełtać tak by nie było grudek, dodać do gotującej kapusty, mieszać by się nie przypaliła. 5. Gdy kapusta ze śmietanka i mąką się zagotuje wyłączyć, dodać koperek i rozgniecione żabki czosnku, ewentualnie szczyptę kwasku cytrynowego by kapusta była lekko kwaśna. SMACZNIE POLECAM!