Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity i szybki nowalijkowy dodatek do obiadu
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Składniki
1. Kapustę pokroić na ćwiartki i poszatkować lub pokroić w wąskie paseczki. 2. Zalać wodą tak by przykrywała kapustę, zagotować i odlać wrzątek (ten zabieg pozwala pozbyć się ewentualnego smaku goryczy powstającego podczas gotowania kapusty). 3. Kapustę ponownie zalać wodą ok. 1/3 poprzedniej ilości, dodać przyprawy i gotować do miękkości ok. 20-30 min. 4. Gdy kapusta będzie miękka zmieszać śmietankę z mąką i dodać kilka łyżek płynu spod kapusty, rozbełtać tak by nie było grudek, dodać do gotującej kapusty, mieszać by się nie przypaliła. 5. Gdy kapusta ze śmietanka i mąką się zagotuje wyłączyć, dodać koperek i rozgniecione żabki czosnku, ewentualnie szczyptę kwasku cytrynowego by kapusta była lekko kwaśna. SMACZNIE POLECAM!