Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
    Przepis bierze udział w konkursie
 
            Smaki lata i dzieciństwa
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6196
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1912
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6196
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1912
 
         
         
                Składniki
Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Kapustę kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy podsmażony boczek z cebulką, ja smażę oddzielnie. Dodajemy pokrojony Koper, natkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dusimy wszystko do miękkości, mieszając co chwilę. Na koniec dodajemy śmietankę i jeszcze chwilkę gotujemy ok 5 minut. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do ziemniaczków, najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami. SMACZNEGO!