Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaki lata i dzieciństwa
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2230
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2230
Składniki
Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Kapustę kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy podsmażony boczek z cebulką, ja smażę oddzielnie. Dodajemy pokrojony Koper, natkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dusimy wszystko do miękkości, mieszając co chwilę. Na koniec dodajemy śmietankę i jeszcze chwilkę gotujemy ok 5 minut. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do ziemniaczków, najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami. SMACZNEGO!