Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaki lata i dzieciństwa
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 324
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3046
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 324
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3046
Składniki
Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Kapustę kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy podsmażony boczek z cebulką, ja smażę oddzielnie. Dodajemy pokrojony Koper, natkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dusimy wszystko do miękkości, mieszając co chwilę. Na koniec dodajemy śmietankę i jeszcze chwilkę gotujemy ok 5 minut. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do ziemniaczków, najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami. SMACZNEGO!