Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne to bylo - powiem krotko :-))
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3496
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3762
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 575
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3496
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3762
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 575
Składniki
Kapustke szatkujemy, zalewamy woda, gotujemy 3 minutki i odlewamy na durszlak. Ponownie dajemy do garnka i podlewamy 1/2 litra wody. Z boczku wycinamy kostki i chrzastki, kroimy na duza kostke, przesmazamy na smalcu z dodatkiem Kucharka. Dodajemy do kapusty. Do kapusty dodajemy takze pokrojonego pora, przyprawy, cukier i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Nastepnie dodajemy koperek i sok z cytryny i gotujemy jeszcze dwie minutki. Gotowe. Wraz z mlodymi ziemniaczkami bedzie bardzo dobrze smakowalo :-)) I nic wiecej nie potrzeba..