Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat młodych ziemniaków: obtoczone w bułce tartej i przyprawach zapiekane w piekarniku i podane z sosem śmietanowo-majonezowym ze szczypiorkiem, czosnkiem i cebulką. Doskonały dodatek do potraw mięsnych, chociaż same także smakują rewelacyjnie:)
Ziemniaki - wybieramy sztuki podobnej wielkości - dokładnie szorujemy i osuszamy. Następnie przekładamy do miski, dodajemy oliwę /lub jakiś inny olej smakowy/, bułkę tartą, sól, pieprz i paprykę i mieszamy by ziemniaki obtoczyły się w oliwie i przyprawach.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ziemniaki. /jedną warstwą/ Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni C i pieczemy do miękkości.
Sos: majonez mieszamy ze śmietaną i jogurtem naturalnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulkę oraz szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy.
Po ok. 50-60 min /w zależności od wielkości/ upieczone ziemniaki wyjmujemy z piekarnika. Podajemy na gorąco z przygotowanym dipem jako dodatek do mięsa.
cos innego dla odmiany i maly eksperyment ktory wyszedl pysznie
Odsłon: 6591
Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli...
Odsłon: 40938
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 286
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2955
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 274
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 131
Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli...
Odsłon: 40938
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 286
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2955
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 274
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 131
Składniki
Ziemniaki - wybieramy sztuki podobnej wielkości - dokładnie szorujemy i osuszamy. Następnie przekładamy do miski, dodajemy oliwę /lub jakiś inny olej smakowy/, bułkę tartą, sól, pieprz i paprykę i mieszamy by ziemniaki obtoczyły się w oliwie i przyprawach. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ziemniaki. /jedną warstwą/ Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni C i pieczemy do miękkości.
Sos: majonez mieszamy ze śmietaną i jogurtem naturalnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulkę oraz szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy.
Po ok. 50-60 min /w zależności od wielkości/ upieczone ziemniaki wyjmujemy z piekarnika. Podajemy na gorąco z przygotowanym dipem jako dodatek do mięsa.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Młoda kapusta z boczkiem i śliwkami
Dodatki
Przysmak śniadaniowy z szynkowaru.
Dodatki
Sos grillowy brzoskwiniowy
Dodatki
Zawijane pszenne bułeczki z czosnkiem niedźwiedzim i białym serem
Młoda kapusta z boczkiem i śliwkami
Duszona młoda kapusta z dodatkiem słodkich śliwek, boczku i cebuli. Bogactwo...
Odsłon: 25
Przysmak śniadaniowy z szynkowaru.
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 82