Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak wyszedl bardzo delikatny, a w polaczeniu z innymi skladnikami - przepyszny w smaku. Wraz z ziemniaczkami puree mozna pochlonac calkiem spore ilosci szpinaczku :-)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 487
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 826
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 487
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 826
Składniki
Czosnek obieramy, kroimy na polowki, smazymy na duzej, glebokiej patelni na lyzce masla. Dodajemy dokladnie umyte liscie szpinaku ( w calosci), podlewamy 1,5 szklanki wody, doprawiamy Kucharkiem (tylko szczypta, gdyz ser jest juz wystarczajaco slony) i zagotowujemy pod pokrywa ( ja uzywam zawsze specjalnej pokrywy do patelni z dziurkami). Gotujemy pod pokrywa okolo 10 minut, nastepnie odkrywamy i gotujemy nastepne 15 minut do zredukowania sie sosu. Gdy bedzie go juz niewiele, dodajemy serek Gorgonzola, polamany na kawalki i ciagle mieszamy, az sie on calkowicie rozpusci. Doprawiamy czarnym pieprzem. Gotowe. Podajemy na ziemniaczkach puree, ktore polewamy sosem wytraconym ze szpinaku. Smacznego!!