Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak wyszedl bardzo delikatny, a w polaczeniu z innymi skladnikami - przepyszny w smaku. Wraz z ziemniaczkami puree mozna pochlonac calkiem spore ilosci szpinaczku :-)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 699
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2986
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 524
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 699
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2986
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 524
Składniki
Czosnek obieramy, kroimy na polowki, smazymy na duzej, glebokiej patelni na lyzce masla. Dodajemy dokladnie umyte liscie szpinaku ( w calosci), podlewamy 1,5 szklanki wody, doprawiamy Kucharkiem (tylko szczypta, gdyz ser jest juz wystarczajaco slony) i zagotowujemy pod pokrywa ( ja uzywam zawsze specjalnej pokrywy do patelni z dziurkami). Gotujemy pod pokrywa okolo 10 minut, nastepnie odkrywamy i gotujemy nastepne 15 minut do zredukowania sie sosu. Gdy bedzie go juz niewiele, dodajemy serek Gorgonzola, polamany na kawalki i ciagle mieszamy, az sie on calkowicie rozpusci. Doprawiamy czarnym pieprzem. Gotowe. Podajemy na ziemniaczkach puree, ktore polewamy sosem wytraconym ze szpinaku. Smacznego!!