Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak wyszedl bardzo delikatny, a w polaczeniu z innymi skladnikami - przepyszny w smaku. Wraz z ziemniaczkami puree mozna pochlonac calkiem spore ilosci szpinaczku :-)
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 20
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 72
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5864
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 97
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1151
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 20
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 72
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5864
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 97
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1151
Składniki
Czosnek obieramy, kroimy na polowki, smazymy na duzej, glebokiej patelni na lyzce masla. Dodajemy dokladnie umyte liscie szpinaku ( w calosci), podlewamy 1,5 szklanki wody, doprawiamy Kucharkiem (tylko szczypta, gdyz ser jest juz wystarczajaco slony) i zagotowujemy pod pokrywa ( ja uzywam zawsze specjalnej pokrywy do patelni z dziurkami). Gotujemy pod pokrywa okolo 10 minut, nastepnie odkrywamy i gotujemy nastepne 15 minut do zredukowania sie sosu. Gdy bedzie go juz niewiele, dodajemy serek Gorgonzola, polamany na kawalki i ciagle mieszamy, az sie on calkowicie rozpusci. Doprawiamy czarnym pieprzem. Gotowe. Podajemy na ziemniaczkach puree, ktore polewamy sosem wytraconym ze szpinaku. Smacznego!!