Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto jest spróbować samemu zrobić to, co jest kupowane, bo nawet jak wyjdzie źle to i tak będzie smakowało. Ale ta bułka nie wyjdzie źle, tylko zawsze bardzo dobrze.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Do miski wkładamy mąkę, sól, drożdże, cukier mleko, wodę i wszytko mieszamy. Ważne jest by woda i mleko były ciepłe. Do mieszania ja używam miksera z hakiem i polecam . Jak ciasto jest dobrze wyrobione to odchodzi od miski. Gdy już tak jest to odstawiamy ciasto do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Jeśli chcemy przyspieszyć to polecam włożenie ciasta do piekarnika nastawionego na rozmrażanie i kontrolujemy wyrośnięcie.
Jak ciasto rośnie to przygotowujemy blachę i wykładamy ją papierem do pieczenia. Gdy ciasto w misce podwoi swoją objętość , wyjmujemy je na blat posypany mąką i jeszcze parę razy zagniatamy, poklepujemy i formujemy kształt bułki zwanej paryską. Mi wychodzi solidne 2 sztuki, nacinamy na górze. Wkładamy bułki na papierze do pieca na drugie wyrośnięcie może być na programie do rozmrażania. Jak nabiorą bułki wielkości to włączamy piekarnik na 220 st.C góra i dół i pieczemy około 50 - 60 minut.
Ważnym jest by nie piec zbyt długo by bułki nie były wysuszone. Tak wyglądają po wyjęciu z pieca do wystygnięcia.
A tak wygląda efekt końcowy naszej pracy. Polecam i życzę smacznego. Jeśli się podoba to proszę stawiajcie kciuki do góry, polcajcie i komentujcie.