Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pieczywo na śniadanie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1369
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18597
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1369
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18597
Składniki
Wykonanie: Płatki ugotować na mleku, ostudzić, po czym zmiksować na gładką masę.
Dodać drożdże rozpuszczone w odrobinie mleka i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia.
Następnie wsypać mąkę, dodać utarte z cukrami jajka, wyrobić bardzo starannie ręką ciasto i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto przełożyć dom przygotowanych foremek i gdy jeszcze trochę podrosną, posmarować białkiem jaja. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut. Podawać z dżemem lub masełkiem.