Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny mus jabłkowy doskonale pasuje do pieczonych i gotowanych mięs. Dobrze sprawdzi się z gotowanymi jajkami na Wielkanoc. Idealny na piesze wycieczki w góry, wzmacnia i oczyszcza. Warto zrobić więcej i poddać pasteryzacji.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Gotować pod przykryciem z 1/4 szklanki wody ok. 10 minut, aż się rozpadną. Dolać sok z cytryny, cukier i gotować bez przykrycia aż zgęstnieje. Na koniec dodać tarty chrzan, wymieszać, zagotować i przyprawić solą, pieprzem i ew. cynamonem. Mus przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut. Studzić odwrócone do góry dnem.