Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny mus jabłkowy doskonale pasuje do pieczonych i gotowanych mięs. Dobrze sprawdzi się z gotowanymi jajkami na Wielkanoc. Idealny na piesze wycieczki w góry, wzmacnia i oczyszcza. Warto zrobić więcej i poddać pasteryzacji.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Gotować pod przykryciem z 1/4 szklanki wody ok. 10 minut, aż się rozpadną. Dolać sok z cytryny, cukier i gotować bez przykrycia aż zgęstnieje. Na koniec dodać tarty chrzan, wymieszać, zagotować i przyprawić solą, pieprzem i ew. cynamonem. Mus przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut. Studzić odwrócone do góry dnem.