Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny mus jabłkowy doskonale pasuje do pieczonych i gotowanych mięs. Dobrze sprawdzi się z gotowanymi jajkami na Wielkanoc. Idealny na piesze wycieczki w góry, wzmacnia i oczyszcza. Warto zrobić więcej i poddać pasteryzacji.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 32
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 73
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11773
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 32
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 73
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11773
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Gotować pod przykryciem z 1/4 szklanki wody ok. 10 minut, aż się rozpadną. Dolać sok z cytryny, cukier i gotować bez przykrycia aż zgęstnieje. Na koniec dodać tarty chrzan, wymieszać, zagotować i przyprawić solą, pieprzem i ew. cynamonem. Mus przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut. Studzić odwrócone do góry dnem.