Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny mus jabłkowy doskonale pasuje do pieczonych i gotowanych mięs. Dobrze sprawdzi się z gotowanymi jajkami na Wielkanoc. Idealny na piesze wycieczki w góry, wzmacnia i oczyszcza. Warto zrobić więcej i poddać pasteryzacji.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6308
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Gotować pod przykryciem z 1/4 szklanki wody ok. 10 minut, aż się rozpadną. Dolać sok z cytryny, cukier i gotować bez przykrycia aż zgęstnieje. Na koniec dodać tarty chrzan, wymieszać, zagotować i przyprawić solą, pieprzem i ew. cynamonem. Mus przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut. Studzić odwrócone do góry dnem.