Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny mus jabłkowy doskonale pasuje do pieczonych i gotowanych mięs. Dobrze sprawdzi się z gotowanymi jajkami na Wielkanoc. Idealny na piesze wycieczki w góry, wzmacnia i oczyszcza. Warto zrobić więcej i poddać pasteryzacji.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Gotować pod przykryciem z 1/4 szklanki wody ok. 10 minut, aż się rozpadną. Dolać sok z cytryny, cukier i gotować bez przykrycia aż zgęstnieje. Na koniec dodać tarty chrzan, wymieszać, zagotować i przyprawić solą, pieprzem i ew. cynamonem. Mus przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut. Studzić odwrócone do góry dnem.