Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis na kluski śląskie..
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 331
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 131
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 185
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 331
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 131
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 185
Składniki
Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy do miękkości.
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Utłuczone ziemniaki przekładamy do miski i uklepujemy. Dzielimy na cztery części. Jedną część odkładamy, a w puste miejsce dosypujemy mąkę ziemniaczaną. Następnie wszystko razem wyrabiamy ( wraz z odłożoną częścią ziemniaków ) na gładką masę.
Z ciasta odrywamy małe kawałki i rolujemy kulki lekko spłaszczając. Wrzucamy na gotującą posoloną wodę. Gotować do wypłynięcia klusek ok. 2-3 min. Życzę smacznego :)