Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis na kluski śląskie..
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11823
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11823
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy do miękkości.
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Utłuczone ziemniaki przekładamy do miski i uklepujemy. Dzielimy na cztery części. Jedną część odkładamy, a w puste miejsce dosypujemy mąkę ziemniaczaną. Następnie wszystko razem wyrabiamy ( wraz z odłożoną częścią ziemniaków ) na gładką masę.
Z ciasta odrywamy małe kawałki i rolujemy kulki lekko spłaszczając. Wrzucamy na gotującą posoloną wodę. Gotować do wypłynięcia klusek ok. 2-3 min. Życzę smacznego :)