Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy tradycyjny domowy krem budyniowy do karpatki .
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 150
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8868
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155528
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 150
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8868
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155528
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Składniki
Z 0,5 l mleka odlej połowę, resztę zagotuj z cukrem. W pozostałym mleku wymieszaj na gładką masę obie mąki i żółtka, wlej na gotujące mleko i ugotuj budyń. Wierzch przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę, dodaj po łyżce wystudzonego budyniu, utrzyj na puszystą masę. Na koniec dodaj do smaku kilka kropli olejku śmietankowego. Krem jest idealny do karpatki. Polecam.