Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy tradycyjny domowy krem budyniowy do karpatki .
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Z 0,5 l mleka odlej połowę, resztę zagotuj z cukrem. W pozostałym mleku wymieszaj na gładką masę obie mąki i żółtka, wlej na gotujące mleko i ugotuj budyń. Wierzch przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę, dodaj po łyżce wystudzonego budyniu, utrzyj na puszystą masę. Na koniec dodaj do smaku kilka kropli olejku śmietankowego. Krem jest idealny do karpatki. Polecam.