Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lukier królewski doskonale nadaje się do dekoracji pierników. Łatwo się z nim pracuje, nie rozlewa się i doskonale utrzymuje kształt. To właśnie dzięki niemu będziecie mogli stworzyć bajeczne pierniczki, których nie powstydziliby się mistrzowie cukiernictwa. Wystarczy odrobina wprawy, pewna ręka i niczym nieograniczona wyobraźnia. Pamiętaj, że lukier królewski z tego przepisu możesz zabarwić na dowolny kolor, wykorzystując barwniki spożywcze lub naturalne dodatki takie jak np. sok z buraka.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 77
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 77
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Składniki
Do miski miksera przesiej przez sitko cukier puder, aby upewnić się, że nie ma w nim żadnych grudek. Dodaj do niego białko oraz sok z cytryny. Całość miksuj przez około 10 minut, utrzymując niskie obroty. Po tym czasie lukier królewski powinien stać się gęsty i gładki.
Tak przygotowany lukier możesz podzielić na porcje, aby każdą z nich zabarwić na inny kolor przy pomocy barwnika spożywczego. Gotowy lukier przełóż do szprycy lub specjalnego rękawa cukierniczego z małym otworem. Natychmiast nadaje się do dekorowania pierniczków i innych ciasteczek.