Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj francuskie klimaty i przepis na moje ulubione, idealne naleśniki. Z podanych składników wyjdzie 20-25 cienkich naleśników.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
Składniki
1. Z mąki, mleka, wody, cukru i soli wyrób w misce ciasto. 2. Oddziel żółtka od białek i ubij białka na w miarę sztywną pianę. 3. Żółtka, skórkę z cytryny lub pomarańczy, masło i wodę różaną lub z kwiatu pomarańczy wymieszaj i połącz z mieszanką mączną i ostrożnie połącz z nią pianę. 4. Odstaw na 30 minut. Na patelni roztop odrobinę masła. 5. Nalej na patelnię małą chochlę ciasta i smaż naleśniki z obu stron do zrumienienia. 6. Od razu podawaj. 7. Smacznego :-) * W lodówce możesz je przechowywać do dwóch dni.