Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj francuskie klimaty i przepis na moje ulubione, idealne naleśniki. Z podanych składników wyjdzie 20-25 cienkich naleśników.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 815
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113320
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1331
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 846
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 815
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113320
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1331
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 846
Składniki
1. Z mąki, mleka, wody, cukru i soli wyrób w misce ciasto. 2. Oddziel żółtka od białek i ubij białka na w miarę sztywną pianę. 3. Żółtka, skórkę z cytryny lub pomarańczy, masło i wodę różaną lub z kwiatu pomarańczy wymieszaj i połącz z mieszanką mączną i ostrożnie połącz z nią pianę. 4. Odstaw na 30 minut. Na patelni roztop odrobinę masła. 5. Nalej na patelnię małą chochlę ciasta i smaż naleśniki z obu stron do zrumienienia. 6. Od razu podawaj. 7. Smacznego :-) * W lodówce możesz je przechowywać do dwóch dni.