Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki po usmażeniu powinny być cienkie, delikatne i elastyczne. Jak zrobić je w prawidłowy sposób? Wystarczy trzymać się kroków opisanych w tym przepisie. Spróbujcie, to naprawdę proste! Naleśniki Magdy Gessler doskonale sprawdzą się zarówno do słodkich deserów, jak i wytrawnych potraw.
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 758
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 936
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 758
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 936
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 261
Składniki
Jajka wbijamy do miski i ubijamy na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy do jajek szczyptę soli. Mikser odstawiamy na bok. Do masy jajecznej dodajemy mleko, wodę gazowaną i przesianą mąkę. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Na koniec do ciasta dodajemy olej.
Ciasto na naleśniki odstawiamy na około 30 min żeby odpoczęło. Po tym czasie zabieramy się za smażenie.
Patelnię teflonową smarujemy oliwą (do tego celu możemy użyć pędzelka lub ręcznika papierowego), następnie patelnie ustawiamy na kuchence i rozgrzewamy. Ciasto naleśnikowe nakładamy partiami i rozprowadzamy po całej powierzchni. Naleśniki smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażone naleśniki serwujemy na słodko lub na słono. Smacznego!