Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki po usmażeniu powinny być cienkie, delikatne i elastyczne. Jak zrobić je w prawidłowy sposób? Wystarczy trzymać się kroków opisanych w tym przepisie. Spróbujcie, to naprawdę proste! Naleśniki Magdy Gessler doskonale sprawdzą się zarówno do słodkich deserów, jak i wytrawnych potraw.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 158
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3079
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 280
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 158
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3079
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 280
Składniki
Jajka wbijamy do miski i ubijamy na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy do jajek szczyptę soli. Mikser odstawiamy na bok. Do masy jajecznej dodajemy mleko, wodę gazowaną i przesianą mąkę. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Na koniec do ciasta dodajemy olej.
Ciasto na naleśniki odstawiamy na około 30 min żeby odpoczęło. Po tym czasie zabieramy się za smażenie.
Patelnię teflonową smarujemy oliwą (do tego celu możemy użyć pędzelka lub ręcznika papierowego), następnie patelnie ustawiamy na kuchence i rozgrzewamy. Ciasto naleśnikowe nakładamy partiami i rozprowadzamy po całej powierzchni. Naleśniki smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażone naleśniki serwujemy na słodko lub na słono. Smacznego!