Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na naleśniki z wykorzystaniem mąki pszennej razowej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17603
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 761
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5389
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17603
Składniki
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie miksujemy. Masa ma być dobrze lejąca, w razie potrzeby dodajemy wody. Odstawiamy ciasto na około 10 minut, następnie smażymy naleśniki.
UWAGI Możesz zrezygnować całkowicie z mleka i dać samą wodę. Naleśniki nadają się do dań na słodko jak i na słono, w przypadku tego pierwszego dodaj pół szklanki cukru.