Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na naleśniki z wykorzystaniem mąki pszennej razowej.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2706
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 240
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2706
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 240
Składniki
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie miksujemy. Masa ma być dobrze lejąca, w razie potrzeby dodajemy wody. Odstawiamy ciasto na około 10 minut, następnie smażymy naleśniki.
UWAGI Możesz zrezygnować całkowicie z mleka i dać samą wodę. Naleśniki nadają się do dań na słodko jak i na słono, w przypadku tego pierwszego dodaj pół szklanki cukru.