Do góry

Dodatki Przepis na:

Nietypowe paszteciki do barszczu

Nietypowe paszteciki do barszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 834 Ocena: 8864

Dodano:

Odsłon: 1000

Bez wyrabiania ciasta, bez pieczenia, znakomite jako dodatek do barszczu albo jako przekąska, idealna na różne imprezy.

Składniki

  • 7 bułek kajzerek
  • ½ kg łopatki wieprzowej
  • Cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka Vegety
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Bułka tarta do panierki
  • Pieprz
  • Sól
  • 3 jajka
  • Olej do smażenia
  • 1 ½ szklanki mleka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Nietypowe paszteciki do barszczu

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy. Po zebraniu szumów doprawiamy Vegetą.
    2. Pieczarki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
    3. Cebule obieramy, kroimy na 4 części.
    4. Jedną kajzerkę moczymy w 1/2 szk. mleku, następnie odciskamy.
    5. Wszystkie te składniki mielimy maszynką do mielenia mięsa, wbijamy jajko.

  2. 6. Masę mięsną doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę wyrabiamy mieszając składniki.
    7. Bułki kroimy na połowę, z każdej połówki wybieramy cały środek tak żeby powstał nam otwór.

  3. 8. Bułki nadziewamy farszem mięsnym, ręką spłaszczamy, tak żeby brzegi bułki się złączyły i nie wypadł nam farsz.

  4. 9. Moczymy w mleku, ale tylko sekundę, żeby nie były bardzo mokre.
    10. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  5. 11. Gotowe, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń