Dzisiaj smaczny dodatek do obiadu i nie tylko, to ogórki i rzodkiewka starta na tarce do tego koperek , przyprawy i .... pyszne ogóreczki w śmietanie gotowe. Polecam
Ogórki z rzodkiewką w śmietanie
Składniki
- ogórki zielone gruntowe 3 większe,
- kilka rzodkiewek,
- koperek zielony 1/2 pęczka + 3 gałązki natki pietruszki,
- sól i pieprz do smaku,
- cukier według uznania, ( według swojego smaku ),
- ocet również do smaku ( ogórki mają mieć smak słodko kwaśny ),
- Dodatkowo;
- śmietana 18 % 250 ml,
- jogurt naturalny 150 ml,
Składniki
- ogórki zielone gruntowe 3 większe,
- kilka rzodkiewek,
- koperek zielony 1/2 pęczka + 3 gałązki natki pietruszki,
- sól i pieprz do smaku,
- cukier według uznania, ( według swojego smaku ),
- ocet również do smaku ( ogórki mają mieć smak słodko kwaśny ),
- Dodatkowo;
- śmietana 18 % 250 ml,
- jogurt naturalny 150 ml,
Potrzebne przybory kuchenne
miska, nóż, tarka, łyżka,
Etapy przygotowania
Ogórki i rzodkiewki po umyciu osuszamy, ogórki obieramy i ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach, rzodkiewki również ścieramy na tarce o dużych oczkach , ale nie obieramy. Koperek i natkę pietruszki płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno siekamy, dodajemy do ogórków. Doprawiamy pieprzem , solą do smaku dodajemy ocet i cukier według uznania i mieszamy do połączenia składników. Całość łączymy ze śmietaną połączoną z jogurtem. Po wymieszaniu schładzamy w lodówce. Smacznego
Ogórki po umyciu obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do startych ogórków dodajemy startą rzodkiewkę, posiekany koperek i natkę oraz przyprawy.
Po wymieszaniu łączymy ze śmietaną połączoną z jogurtem. Smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (2)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3438
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2732
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 124
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 100
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3438
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2732
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 124
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 100
Składniki
- ogórki zielone gruntowe 3 większe,
- kilka rzodkiewek,
- koperek zielony 1/2 pęczka + 3 gałązki natki pietruszki,
- sól i pieprz do smaku,
- cukier według uznania, ( według swojego smaku ),
- ocet również do smaku ( ogórki mają mieć smak słodko kwaśny ),
- Dodatkowo;
- śmietana 18 % 250 ml,
- jogurt naturalny 150 ml,
Ogórki i rzodkiewki po umyciu osuszamy, ogórki obieramy i ścieramy do miski na tarce o dużych oczkach, rzodkiewki również ścieramy na tarce o dużych oczkach , ale nie obieramy. Koperek i natkę pietruszki płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno siekamy, dodajemy do ogórków. Doprawiamy pieprzem , solą do smaku dodajemy ocet i cukier według uznania i mieszamy do połączenia składników. Całość łączymy ze śmietaną połączoną z jogurtem. Po wymieszaniu schładzamy w lodówce. Smacznego
Ogórki po umyciu obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do startych ogórków dodajemy startą rzodkiewkę, posiekany koperek i natkę oraz przyprawy.
Po wymieszaniu łączymy ze śmietaną połączoną z jogurtem. Smacznego
Pyszna sałatka do obiadu!