Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwa smakowa , którą później wykorzystuje do sałatek .
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231682
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4928
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36180
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1377
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231682
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4928
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36180
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1377
        
        
                Składniki
Paprykę przetnij w pół , usuń nasiona , umyj . Ja użyłam buteleczki i słoiczek . Do buteleczki pokroiłam papryczkę w paski a w słoiczku ułożyłam połówki . Ząbki czosnku pokrój lub włóż całe . Dołóż po dwa liście laurowe i po jednym zielu angielskim . Wsyp zioła prowansalskie około 1 łyżeczki . Wszystko zalej olejem . Odstaw w ciemnym miejscu .
Tak przygotowany olej smakowy stosuje do pokręcenia smaku np: surówek .