Do góry

Dodatki Przepis na:

Oliwa o smaku paprykowo - czosnkowym

Oliwa o smaku  paprykowo - czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 100

Dodano:

Odsłon: 116

Oliwa smakowa , którą później wykorzystuje do sałatek .

Składniki

  • olej np : rzepakowy
  • kilka papryczek jalapenos - chilli
  • czosnek (4-6 ząbków)
  • liść laurowy , ziele angielskie , zioła prowansalskie
  • słoiczki lub buteleczki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Oliwa o smaku paprykowo - czosnkowym

Przygotowanie

  1. Paprykę przetnij w pół , usuń nasiona , umyj . Ja użyłam buteleczki i słoiczek . Do buteleczki pokroiłam papryczkę w paski a w słoiczku ułożyłam połówki . Ząbki czosnku pokrój lub włóż całe . Dołóż po dwa liście laurowe i po jednym zielu angielskim . Wsyp zioła prowansalskie około 1 łyżeczki . Wszystko zalej olejem . Odstaw w ciemnym miejscu .

  2. Tak przygotowany olej smakowy stosuje do pokręcenia smaku np: surówek .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń