Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwa smakowa , którą później wykorzystuje do sałatek .
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24815
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24815
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Paprykę przetnij w pół , usuń nasiona , umyj . Ja użyłam buteleczki i słoiczek . Do buteleczki pokroiłam papryczkę w paski a w słoiczku ułożyłam połówki . Ząbki czosnku pokrój lub włóż całe . Dołóż po dwa liście laurowe i po jednym zielu angielskim . Wsyp zioła prowansalskie około 1 łyżeczki . Wszystko zalej olejem . Odstaw w ciemnym miejscu .
Tak przygotowany olej smakowy stosuje do pokręcenia smaku np: surówek .