Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwa smakowa , którą później wykorzystuje do sałatek .
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Paprykę przetnij w pół , usuń nasiona , umyj . Ja użyłam buteleczki i słoiczek . Do buteleczki pokroiłam papryczkę w paski a w słoiczku ułożyłam połówki . Ząbki czosnku pokrój lub włóż całe . Dołóż po dwa liście laurowe i po jednym zielu angielskim . Wsyp zioła prowansalskie około 1 łyżeczki . Wszystko zalej olejem . Odstaw w ciemnym miejscu .
Tak przygotowany olej smakowy stosuje do pokręcenia smaku np: surówek .