Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwa smakowa , którą później wykorzystuje do sałatek .
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 21
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 24
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 139
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 21
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 24
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 139
Składniki
Paprykę przetnij w pół , usuń nasiona , umyj . Ja użyłam buteleczki i słoiczek . Do buteleczki pokroiłam papryczkę w paski a w słoiczku ułożyłam połówki . Ząbki czosnku pokrój lub włóż całe . Dołóż po dwa liście laurowe i po jednym zielu angielskim . Wsyp zioła prowansalskie około 1 łyżeczki . Wszystko zalej olejem . Odstaw w ciemnym miejscu .
Tak przygotowany olej smakowy stosuje do pokręcenia smaku np: surówek .