Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwa smakowa , którą później wykorzystuje do sałatek .
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Składniki
Paprykę przetnij w pół , usuń nasiona , umyj . Ja użyłam buteleczki i słoiczek . Do buteleczki pokroiłam papryczkę w paski a w słoiczku ułożyłam połówki . Ząbki czosnku pokrój lub włóż całe . Dołóż po dwa liście laurowe i po jednym zielu angielskim . Wsyp zioła prowansalskie około 1 łyżeczki . Wszystko zalej olejem . Odstaw w ciemnym miejscu .
Tak przygotowany olej smakowy stosuje do pokręcenia smaku np: surówek .