Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur z dodatkiem warzyw, bakalii i curry. To świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10310
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2940
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 781
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10310
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2940
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2036
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 781
Składniki
Kaszę płuczemy 2-3 razy. Zalewamy 300ml wody, dodajemy curry i gotujemy na małym ogniu. Od momentu wrzenia powinno wystarczyć 15 minut. Kasza powinna być miękka i sypka. Na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Po minucie dodajemy pokrojone suszone pomidory, paprykę, kalafiora i oliwki. Smażymy, aż kalafior będzie półmiękki. Dodajemy rodzynki (jeśli są duże można podzielić na pół), żurawinę, ugotowaną kaszę i przyprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze minutę. Zdejmujemy z ognia i trzymamy pod przykryciem przez 5 minut.