Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur z dodatkiem warzyw, bakalii i curry. To świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 219
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 219
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Składniki
Kaszę płuczemy 2-3 razy. Zalewamy 300ml wody, dodajemy curry i gotujemy na małym ogniu. Od momentu wrzenia powinno wystarczyć 15 minut. Kasza powinna być miękka i sypka. Na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Po minucie dodajemy pokrojone suszone pomidory, paprykę, kalafiora i oliwki. Smażymy, aż kalafior będzie półmiękki. Dodajemy rodzynki (jeśli są duże można podzielić na pół), żurawinę, ugotowaną kaszę i przyprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze minutę. Zdejmujemy z ognia i trzymamy pod przykryciem przez 5 minut.