Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur z dodatkiem warzyw, bakalii i curry. To świetny dodatek do dań mięsnych i rybnych.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19221
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1655
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232090
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19221
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1655
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232090
Składniki
Kaszę płuczemy 2-3 razy. Zalewamy 300ml wody, dodajemy curry i gotujemy na małym ogniu. Od momentu wrzenia powinno wystarczyć 15 minut. Kasza powinna być miękka i sypka. Na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Po minucie dodajemy pokrojone suszone pomidory, paprykę, kalafiora i oliwki. Smażymy, aż kalafior będzie półmiękki. Dodajemy rodzynki (jeśli są duże można podzielić na pół), żurawinę, ugotowaną kaszę i przyprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze minutę. Zdejmujemy z ognia i trzymamy pod przykryciem przez 5 minut.