Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany jest z ostrych papryczek, cebuli, pieczarek i pomidorków koktajlowych, zabielony 36% śmietaną.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1219
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 677
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1219
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 677
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 689
Składniki
Wymyte, osuszone warzywa kroimy w plasterki, pomidorki na połówki i smażymy na 3 łyżkach oleju do miękkości.
Gdy wszystkie warzywa na patelni będą miękie, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy słodką, mieloną paprykę, ostry sos z papryczek habanero, dusimy na wolnym ogniu kilka minut.
Zabielamy śmietaną. Po dodaniu śmietany doprowadzamy do wrzenia i dusimy na wolnym ogniu około 2 minut.
Gotowy sos możemy za pasteryzować w słoiczku lub podać na gorąco z ugotowanym makaronem. Smacznego !!!