Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany jest z ostrych papryczek, cebuli, pieczarek i pomidorków koktajlowych, zabielony 36% śmietaną.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 874
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 874
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Składniki
Wymyte, osuszone warzywa kroimy w plasterki, pomidorki na połówki i smażymy na 3 łyżkach oleju do miękkości.
Gdy wszystkie warzywa na patelni będą miękie, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy słodką, mieloną paprykę, ostry sos z papryczek habanero, dusimy na wolnym ogniu kilka minut.
Zabielamy śmietaną. Po dodaniu śmietany doprowadzamy do wrzenia i dusimy na wolnym ogniu około 2 minut.
Gotowy sos możemy za pasteryzować w słoiczku lub podać na gorąco z ugotowanym makaronem. Smacznego !!!