Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-kwaśny sos z ogórkiem, chilli i szczypiorkiem. Świetnie pasuje do ryb i mięs. Zaczerpnięty z tajskiej książki kucharskiej.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5651
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 110
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10801
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5651
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 110
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10801
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Składniki
Ogórka kroimy na cienkie plasterki, dymkę w wiórka, szczypiorek siekamy. Do wody dodajemy cukier, podgrzewamy i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Nie doprowadzamy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ocet, paprykę lub pastę, sól i cebulę. Po ostygnięciu dodajemy ogórka i szczypiorek. Podajemy w temperaturze pokojowej lub schłodzony. Świetnie pasuje szczególnie do smażonych ryb.