Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-kwaśny sos z ogórkiem, chilli i szczypiorkiem. Świetnie pasuje do ryb i mięs. Zaczerpnięty z tajskiej książki kucharskiej.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 371
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1807
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17501
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 371
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1807
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17501
Składniki
Ogórka kroimy na cienkie plasterki, dymkę w wiórka, szczypiorek siekamy. Do wody dodajemy cukier, podgrzewamy i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Nie doprowadzamy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dodajemy ocet, paprykę lub pastę, sól i cebulę. Po ostygnięciu dodajemy ogórka i szczypiorek. Podajemy w temperaturze pokojowej lub schłodzony. Świetnie pasuje szczególnie do smażonych ryb.