Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na bannock - płaski, owsiany chlebek z patelni, wywodzący się ze Szkocji. Pierwotnie był wypiekany na płaskim kamieniu. Można go podawać do zup lub sałatek - ale nic też nie stoi na przeszkodzie, by zajadać się nim chociażby z dżemem.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Grubo zmiel płatki owsiane i dodaj je do mąki.
Dodaj sól, proszek do pieczenia i kefir.
Wymieszaj ciasto drewnianą łyżką, po czym wyrób dłonią do uzyskania zwartej, gładkiej masy.
Ciasto uformuj w dysk o grubości półtora centymetra i nakłuj widelcem w celu utworzenia porcji.
Piecz na suchej patelni przez 5 – 6 minut po obu stronach.
Smacznego!