Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie kiedyś paluchów z ciasta pizzowego z dodatkiem kuminu, taka arabska wersja paluchów - Batam silim ma kamun- to zapis fonetyczny.
piekarnik
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 63
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 63
Składniki
Zawsze przy robieniu ciasta na pizze zostanie kawałek , lub od razu można wyrobić dwa razy więcej. Do rozdrobnionych drożdży z wodą dodaje się mąkę, wodę, sól pół łyżeczki i szczyptę cukru i wyrabia do nieklejącej konsystencji. Można dodać od razu kumin, najlepiej w ziarnach. Ciasto się dzieli i "sula" trzeba chwile poczekać aby lekko urosły i można piec do lekkiego zrumienienia.
Smacznego :)