Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie kiedyś paluchów z ciasta pizzowego z dodatkiem kuminu, taka arabska wersja paluchów - Batam silim ma kamun- to zapis fonetyczny.
piekarnik
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 58
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2113
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3751
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 41
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 58
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2113
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3751
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 41
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1387
Składniki
Zawsze przy robieniu ciasta na pizze zostanie kawałek , lub od razu można wyrobić dwa razy więcej. Do rozdrobnionych drożdży z wodą dodaje się mąkę, wodę, sól pół łyżeczki i szczyptę cukru i wyrabia do nieklejącej konsystencji. Można dodać od razu kumin, najlepiej w ziarnach. Ciasto się dzieli i "sula" trzeba chwile poczekać aby lekko urosły i można piec do lekkiego zrumienienia.
Smacznego :)