Do góry

Dodatki Przepis na:

Pampuchy - pyzy drożdżowe

Pampuchy - pyzy drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 14628

Dodano:

Odsłon: 1386

Pampuchy w nieco odmiennej formie. Tradycyjnie przyrządza się je na parze. Ja dziś spróbowałam upiec je w piekarniku- wyszły równie pyszne.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru rozpuścić w ciepłym mleku i dodać do mąki. Następnie ubić jajka z resztą cukru, włożyć do naczynia razem z aromatem, masłem i solą do smaku. Wyrobić ciasto po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

  2. Z gotowego ciasta formować placuszki, nakładać łyżeczką Nutellę lub marmoladkę i zlepiać bułeczki.
    Następnie maczać w rozpuszczonym tłuszczu, układać w przygotowanej tortownicy i posypać ziarnem np. słonecznika w karmelu. Piec przez pół godziny w temperaturze 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń