Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczki Padrón (lub Padron) pochodzą z pięknego hiszpańskiego miasta o tej samej nazwie. Są małe i zielone. Mają słodki, lekko orzechowy smak. Co najciekawsze podobno średnio co dziesiąta papryczka jest ostra. Mi niestety nie udało się na nie trafić ;) Tak czy siak są bardzo dobre i stanowią świetną przekąskę. Hiszpanie podają je jako tapas. Najchętniej podają je smażone na oliwie i hojnie oprószone solą. Ja poszłam w trochę inne smaki i nadałam temu klasycznemu hiszpańskiemu tapas lekko azjatyckiej nuty
W misce dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki na sos.
Papryczki myjemy i dobrze osuszamy przed smażeniem. Na patelce rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy nasze papryczki. Ważne jest żeby każda z papryczek dotykała dna patelni, jeśli macie ich dużo, smażcie je w dwóch partiach. Papryczki smażymy obracając je co jakiś czas aby równomiernie się wysmażyły z każdej strony. Mają się zarumienić. Pod koniec smażenia oprószamy je lekko solą.
Gotowe papryczki przerzucamy do miski z sosem, dokładnie wszystko mieszamy i przekładamy na talerz. Przed podanie obsypujemy sezamem.
Smacznego ;)
Cudowne połączenie smaku papryki i pomidorów... Świetnie wygląda a jeszcze le...
Odsłon: 14368
Używamy je dość często. Ale wbrew "kucharczykom" telewizyjnym - nic nie wyrzu...
Odsłon: 1334
Przepis na zapiekankę ryżową z dodatkiem papryczki chili.
Odsłon: 424
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 9
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 26
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 97
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 909
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 212
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 9
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 26
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 97
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 909
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 212
Składniki
W misce dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki na sos.
Papryczki myjemy i dobrze osuszamy przed smażeniem. Na patelce rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy nasze papryczki. Ważne jest żeby każda z papryczek dotykała dna patelni, jeśli macie ich dużo, smażcie je w dwóch partiach. Papryczki smażymy obracając je co jakiś czas aby równomiernie się wysmażyły z każdej strony. Mają się zarumienić. Pod koniec smażenia oprószamy je lekko solą. Gotowe papryczki przerzucamy do miski z sosem, dokładnie wszystko mieszamy i przekładamy na talerz. Przed podanie obsypujemy sezamem. Smacznego ;)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 370
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 456