Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczki Padrón (lub Padron) pochodzą z pięknego hiszpańskiego miasta o tej samej nazwie. Są małe i zielone. Mają słodki, lekko orzechowy smak. Co najciekawsze podobno średnio co dziesiąta papryczka jest ostra. Mi niestety nie udało się na nie trafić ;) Tak czy siak są bardzo dobre i stanowią świetną przekąskę. Hiszpanie podają je jako tapas. Najchętniej podają je smażone na oliwie i hojnie oprószone solą. Ja poszłam w trochę inne smaki i nadałam temu klasycznemu hiszpańskiemu tapas lekko azjatyckiej nuty
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 17659
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 35
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 16
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 68
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 17659
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 35
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 16
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 68
Składniki
W misce dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki na sos.
Papryczki myjemy i dobrze osuszamy przed smażeniem. Na patelce rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy nasze papryczki. Ważne jest żeby każda z papryczek dotykała dna patelni, jeśli macie ich dużo, smażcie je w dwóch partiach. Papryczki smażymy obracając je co jakiś czas aby równomiernie się wysmażyły z każdej strony. Mają się zarumienić. Pod koniec smażenia oprószamy je lekko solą. Gotowe papryczki przerzucamy do miski z sosem, dokładnie wszystko mieszamy i przekładamy na talerz. Przed podanie obsypujemy sezamem. Smacznego ;)