Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki do zrobienia warzywny dodatek do obiadu. Bardzo fajne połączenie słodkiego ananasa i ostrej papryczki chili.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112958
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 299
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 635
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 519
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112958
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 299
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 635
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 519
Składniki
Kolorową paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, czosnek również obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Warzywa smażymy na oliwie z oliwek, po 10 minutach podlewamy 1/4 szklanki wody, dodajemy ananasa, przyprawy, suszoną papryczkę chili (w kawałku). Całość podduszamy delikatnie pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie wyciągamy chili. Warzywa podajemy z ryżem i ulubionym smażonym mięsem. Smacznego.