Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania jako dodatek do obiadu albo do ryżu, makaronu, kaszy, kuskusa jako danie główne dla wegetarian. Jest bardzo smaczna i zdrowa.
Nóż i deska do krojenia, blacha do pieczenia
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ze strąków papryki usuwamy gniazda z pestkami, myjemy, a następnie kroimy na ćwiartki,a ćwiartki na pół. Jeśli papryka nie jest zbyt wielka, zostawiamy w ćwiartkach.
Cebulę obieramy, kroimy również w ćwiartki, a potem w ósemki. Włączamy w tym momencie piekarnik i nagrzewamy.
Warzywa przenosimy na blachę do pieczenia , posypujemy ziołami, spryskujemy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.