Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania jako dodatek do obiadu albo do ryżu, makaronu, kaszy, kuskusa jako danie główne dla wegetarian. Jest bardzo smaczna i zdrowa.
Nóż i deska do krojenia, blacha do pieczenia
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 743
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Składniki
Ze strąków papryki usuwamy gniazda z pestkami, myjemy, a następnie kroimy na ćwiartki,a ćwiartki na pół. Jeśli papryka nie jest zbyt wielka, zostawiamy w ćwiartkach.
Cebulę obieramy, kroimy również w ćwiartki, a potem w ósemki. Włączamy w tym momencie piekarnik i nagrzewamy.
Warzywa przenosimy na blachę do pieczenia , posypujemy ziołami, spryskujemy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.