Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania jako dodatek do obiadu albo do ryżu, makaronu, kaszy, kuskusa jako danie główne dla wegetarian. Jest bardzo smaczna i zdrowa.
Nóż i deska do krojenia, blacha do pieczenia
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5662
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5662
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Składniki
Ze strąków papryki usuwamy gniazda z pestkami, myjemy, a następnie kroimy na ćwiartki,a ćwiartki na pół. Jeśli papryka nie jest zbyt wielka, zostawiamy w ćwiartkach.
Cebulę obieramy, kroimy również w ćwiartki, a potem w ósemki. Włączamy w tym momencie piekarnik i nagrzewamy.
Warzywa przenosimy na blachę do pieczenia , posypujemy ziołami, spryskujemy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.