Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na pyszny paprykarz z ryb mieszanych. Taki paprykarz przemyciłam z mojego domu rodzinnego bo mój tato lubił łowić rby. Myślę, że wam się przepis spodoba.
garnek, maszynka do mielenia, patelnia, nóź, słoiki małe,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 113
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1278
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 113
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1278
Składniki
Do wrzącej wody włożyć ryby i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie wyjąć ości, a mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę oraz czosnek po obraniu pokroić w kostkę, a następnie włożyć na rozgrzany olej , gdy cebula się zeszkli dodać starte na dużych oczkach warzywa. Papryki po oczyszczeniu pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Do warzyw dodać puszkę pomidorów i dusić około 30 minut. Następnie dodać zmielone ryby i dusić kolejne 35 minut. Na samym końcu dodać przyprawy, przecier pomidorowy, keczup oraz ugotowany na sypko ryż. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie gorący paprykarz włożyć do czystych słoików i pasteryzować 40 minut.