Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z konserwy pewnie każdy kiedyś miał okazję choć spróbować. Ten przepis nie naśladuje konserw, jest o niebo lepszy. Domowy paprykarz z wędzoną makrelą - przepis prosty i szybki w wykonaniu, a potrawa smaczna. Doskonała jako smarowidło do ulubionego pieczywa.
Polecam.
Odsłon: 807
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1521
Polecam.
Odsłon: 807
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1521
Składniki
Makrele obrać ze skóry oraz ości. Ryż ugotować zgodnie z przepisem Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach Cebulę pokroić drobno, zeszklić na oleju, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażyć razem
Koncentrat pomidorowy rozprowadzić z wodą Do cebuli z czosnkiem dodać startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć ok. 5 min.Dodać rozprowadzony w wodzie koncentrat, ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości ( choć marchewka może być lekko chrupka - jak kto woli ) Do naczynia przełożyć obraną makrelę, dodać ryż oraz podduszone warzywa, wymieszać. Podawać z pieczywem