Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie swojskie pasty a zwłaszcza jajeczną, mój syn i reszta rodziny uwielbia dlatego dziś mu przygotowałam i jestem zachwycona jej smakiem a i przy okazji ukryciem natki pietruszki której syn za bardzo nie lubi
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 61
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 455
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1865
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 61
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 455
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1865
Składniki
Na początek do garnka wlać wodę i zagotować ją następnie włożyć jajka i gotować na wolnym ogniu przez około pięć minut aby były ugotowane na twardo, zdjąć z ognia i przelać zimną wodą aby ostygły, po ostygnięciu wylać wodę i wszystkie jajka pozbawić skorupki
Jak już mamy przygotowane jajka wtedy do wysokiej salaterki pokroić drobno szczypior i jeszcze drobniej pokroić natkę pietruszki, wsypać sól i wszystko uciskając ręką zmiękczyć dzięki dodanej soli. Do szczypioru z natką zetrzeć na tarce jarzynowej wszystkie jajka
Do startych jajek dodać swój ulubiony majonez i wszystko dokładnie wymieszać za pomocą widelca do połączenia się wszystkich składników ze sobą na koniec dodać pieprz naturalny, wymieszać i jeśli jest potrzeba to doprawić solą
Przygotowana pasta idealnie nadaje się na kanapki a jeszcze jak mamy swojskie masło to już w ogóle niebo dla naszego podniebienia. Zrobioną pastę przełożyć do pojemnika szczelnie zamknąć i schować do lodówki, u mnie nie do stoi do jutra ale można taką przechowywać do trzech dni