Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 625

Dodano:

Odsłon: 253

Pasta z sardynek, czerwonej cebuli i ogórków konserwowych przyprawiona pieprzem cytrynowym.

Składniki

  • Sardynki w oleju 2 puszki po 125 g
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Ogórki konserwowe średniej wielkości 3 szt.
  • Olej smakowy, np. po suszonych pomidorach w oleju 3 łyżki
  • Pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sardynki wyjąć z puszek i rozgnieść widelcem. Nie dodawać oleju z sardynek, ponieważ będzie zastąpiony olejem smakowym.

  2. Dodać pieprz, drobno posiekane cebulę oraz ogórki i wymieszać.

  3. W zależności od konsystencji dodać odpowiednią ilość oleju smakowego. Pasta gotowa!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń