Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z makrelą z oleju, jajkiem, papryką i suszonymi pomidorami z dodatkiem cebuli i czosnku to doskonały pomysł zarówno na śniadanie jak i kolację.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 889
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4694
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3182
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 721
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 889
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4694
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3182
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 721
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę odsączamy z oleju i drobno kroimy lub rozdrabniamy widelcem. Paprykę, cebulę, suszone pomidory i czosnek /najlepiej wykorzystać ząbki czosnku z słoika z suszonymi pomidorami/ drobno kroimy. Wszystkie składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. W razie potrzeby /żeby składniki lepiej się połączyły/ możemy dodać odrobinę oleju z suszonych pomidorów /ewentualnie majonezu/.