Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta pasta kanapkowa, której głównym składnikiem jest podwędzana makrela w oleju a dodatkami gotowane jajka, ogórki i papryka konserwowe oraz niewielka ilość majonezu i przyprawy. To naprawdę jest pyszne:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11396
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4961
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1175
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1472
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11396
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4961
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1175
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9949
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1472
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Makrelę odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową /nie dajemy ich zbyt dużo by nie zdominowały smaku pasty/ odsączamy i kroimy w małą kostkę. Wszystkie rozdrobnione składniki mieszamy z niewielką ilością majonezu i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dobrze jeśli pastę przygotujemy wcześniej i odstawimy by smaki się przegryzły.