Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta pasta kanapkowa, której głównym składnikiem jest podwędzana makrela w oleju a dodatkami gotowane jajka, ogórki i papryka konserwowe oraz niewielka ilość majonezu i przyprawy. To naprawdę jest pyszne:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Makrelę odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową /nie dajemy ich zbyt dużo by nie zdominowały smaku pasty/ odsączamy i kroimy w małą kostkę. Wszystkie rozdrobnione składniki mieszamy z niewielką ilością majonezu i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dobrze jeśli pastę przygotujemy wcześniej i odstawimy by smaki się przegryzły.