Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta kanapkowa z makreli w oleju

Pasta kanapkowa z makreli w oleju

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4384

Dodano:

Odsłon: 245

Smaczna i prosta pasta kanapkowa, której głównym składnikiem jest podwędzana makrela w oleju a dodatkami gotowane jajka, ogórki i papryka konserwowe oraz niewielka ilość majonezu i przyprawy. To naprawdę jest pyszne:)

Składniki

  • podwędzana makrela w oleju 1 puszka
  • jajka 3 szt
  • ogórki konserwowe 2 szt średnie
  • papryka konserwowa 1/2 szt
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta kanapkowa z makreli w oleju

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Makrelę odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową /nie dajemy ich zbyt dużo by nie zdominowały smaku pasty/ odsączamy i kroimy w małą kostkę. Wszystkie rozdrobnione składniki mieszamy z niewielką ilością majonezu i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Dobrze jeśli pastę przygotujemy wcześniej i odstawimy by smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń