Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta szprotowa - bez dodatku majonezu

Pasta szprotowa - bez dodatku majonezu

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 1057

Dodano:

Odsłon: 179

Idealna do chleba lub krakersów

Składniki

  • Szproty wędzone w oleju - 1 puszka (170g)
  • Jajko - 1szt
  • Serek kanapkowy śmietankowy - 100g
  • Ogórek konserwowy - 1 szt
  • Papryka świeża żółta - 0,5 szt
  • Papryka jalapeno konserwowa - łyżeczka
  • Koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
  • Pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szproty wyjmujemy z puszki - olej na razie zostawiamy. Ze szprotów wyciągamy kręgosłupy i odcinamy ogonki. Resztę ryby zgniatamy.

    Jajko gotujemy na twardo i również zgniatamy widelcem.

    Warzywa bardzo drobno kroimy.

    Mieszamy ryby, jajko, warzywa, koncentrat i serek kanapkowy. Jeśli pasta jest zbyt sucha dodajemy trochę oleju z puszki. Powinna wystarczyć 1 łyżka. Na końcu pieprzymy do smaku.

    Pasta najlepsza jest następnego dnia po przegryzieniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń