Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do chleba lub krakersów
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12500
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13491
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5698
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12500
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1410
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13491
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5698
Składniki
Szproty wyjmujemy z puszki - olej na razie zostawiamy. Ze szprotów wyciągamy kręgosłupy i odcinamy ogonki. Resztę ryby zgniatamy. Jajko gotujemy na twardo i również zgniatamy widelcem. Warzywa bardzo drobno kroimy. Mieszamy ryby, jajko, warzywa, koncentrat i serek kanapkowy. Jeśli pasta jest zbyt sucha dodajemy trochę oleju z puszki. Powinna wystarczyć 1 łyżka. Na końcu pieprzymy do smaku. Pasta najlepsza jest następnego dnia po przegryzieniu.