Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do chleba lub krakersów
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416662
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4218
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416662
Składniki
Szproty wyjmujemy z puszki - olej na razie zostawiamy. Ze szprotów wyciągamy kręgosłupy i odcinamy ogonki. Resztę ryby zgniatamy. Jajko gotujemy na twardo i również zgniatamy widelcem. Warzywa bardzo drobno kroimy. Mieszamy ryby, jajko, warzywa, koncentrat i serek kanapkowy. Jeśli pasta jest zbyt sucha dodajemy trochę oleju z puszki. Powinna wystarczyć 1 łyżka. Na końcu pieprzymy do smaku. Pasta najlepsza jest następnego dnia po przegryzieniu.