Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna pasta z awokado i jajek z dodatkiem czosnku to świetny pomysł na pyszne a przede wszystkim zdrowe smarowidło do kanapek.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2658
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 231
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2658
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 231
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Składniki
Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ przekładamy do płaskiej miseczki, rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy na mniejsze części, przekładamy do płaskiego naczynia i dokładnie rozgniatamy widelcem, po czym wrzucamy do awokado, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy. Połowę posiekanego szczypiorku wrzucamy do składników na pastę, dodajemy również majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Umytego pomidora kroimy w plastry. Tak przygotowaną pastę rozsmarowujemy na waflach ryżowych lub pokrojonej bagietce, na wierzchu umieszczamy plaster pomidora i posypujemy pozostałym szczypiorkiem.