Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna pasta z awokado i jajek z dodatkiem czosnku to świetny pomysł na pyszne a przede wszystkim zdrowe smarowidło do kanapek.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Składniki
Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ przekładamy do płaskiej miseczki, rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy na mniejsze części, przekładamy do płaskiego naczynia i dokładnie rozgniatamy widelcem, po czym wrzucamy do awokado, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy. Połowę posiekanego szczypiorku wrzucamy do składników na pastę, dodajemy również majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Umytego pomidora kroimy w plastry. Tak przygotowaną pastę rozsmarowujemy na waflach ryżowych lub pokrojonej bagietce, na wierzchu umieszczamy plaster pomidora i posypujemy pozostałym szczypiorkiem.