Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna pasta z awokado i jajek z dodatkiem czosnku to świetny pomysł na pyszne a przede wszystkim zdrowe smarowidło do kanapek.
Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ przekładamy do płaskiej miseczki, rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy na mniejsze części, przekładamy do płaskiego naczynia i dokładnie rozgniatamy widelcem, po czym wrzucamy do awokado, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy. Połowę posiekanego szczypiorku wrzucamy do składników na pastę, dodajemy również majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy.
Umytego pomidora kroimy w plastry.
Tak przygotowaną pastę rozsmarowujemy na waflach ryżowych lub pokrojonej bagietce, na wierzchu umieszczamy plaster pomidora i posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Wspaniała pasta z cieciorki i awokado, do tego kilka dodatków i mamy wspaniał...
Odsłon: 4138
Awokado uchodzi za najzdrowszy owoc świata, a do tego jest pyszne i można prz...
Odsłon: 269
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 591
Wyjątkowo pyszna, zdrowa i kolorowa pizza. Idealna na przyjęcia i na co dzień.
Odsłon: 15693
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 591
Wyjątkowo pyszna, zdrowa i kolorowa pizza. Idealna na przyjęcia i na co dzień.
Odsłon: 15693
Składniki
Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ przekładamy do płaskiej miseczki, rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy na mniejsze części, przekładamy do płaskiego naczynia i dokładnie rozgniatamy widelcem, po czym wrzucamy do awokado, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Umyty i osuszony szczypiorek drobno siekamy. Połowę posiekanego szczypiorku wrzucamy do składników na pastę, dodajemy również majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Umytego pomidora kroimy w plastry. Tak przygotowaną pastę rozsmarowujemy na waflach ryżowych lub pokrojonej bagietce, na wierzchu umieszczamy plaster pomidora i posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kluski francuskie do zup
Dodatki
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Dodatki
Aromatyczna marynata do karkówki
Dodatki
Marynata z musztardą francuską
Kluski francuskie do zup
Rosół jadamy zazwyczaj z makaronem, a w moim regionie jada się go nawet chętn...
Odsłon: 86
Młoda kapusta na słodko. Z delikatną nutą kwaskowości
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 200