Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z awokado i orzechami włoskimi

Pasta z awokado i orzechami włoskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1011 Ocena: 28168

Dodano:

Odsłon: 3058

Propozycja na smaczną i zdrową pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem zielonej pietruszki oraz orzechów włoskich. Pasta jest idealna na zdrowe i pożywne śniadanie :)

Składniki

  • 1 duże awokado
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sok z cytryny
  • czarny pieprz
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z awokado i orzechami włoskimi

Przygotowanie

  1. Dwie łyżki orzechów włoskich rozbijamy dokładnie w moździerzu.

    * jeśli nie posiadamy moździerza możemy zetrzeć orzechy na tarce.

  2. Natkę pietruszki siekamy na mniejsze kawałki.

  3. Umyte awokado, obieramy ze skórki, przecinamy na pół i wydrążamy pestkę.

  4. Następnie awokado oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do rozdrabniacza i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy 1,5 łyżeczki miodu, gałkę muszkatołową i miksujemy na jednolitą i gładką masę.

  5. Do powstałej masy dodajemy rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

  6. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń