Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1011 Ocena: 28168
Dodano: 16.02.2015
Odsłon: 3058
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Dwie łyżki orzechów włoskich rozbijamy dokładnie w moździerzu.
* jeśli nie posiadamy moździerza możemy zetrzeć orzechy na tarce.
Natkę pietruszki siekamy na mniejsze kawałki.
Umyte awokado, obieramy ze skórki, przecinamy na pół i wydrążamy pestkę.
Następnie awokado oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do rozdrabniacza i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy 1,5 łyżeczki miodu, gałkę muszkatołową i miksujemy na jednolitą i gładką masę.
Do powstałej masy dodajemy rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

BEATA1978 16 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszna, taka wiosenna pasta :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

monikagotuje 16 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Smaczne i zdrowa ta twoja pasta,pozdrawiam:)Odpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

luna76 16 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię kanapkowe pasty :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz