Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i zdrową pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem zielonej pietruszki oraz orzechów włoskich. Pasta jest idealna na zdrowe i pożywne śniadanie :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Składniki
Dwie łyżki orzechów włoskich rozbijamy dokładnie w moździerzu. * jeśli nie posiadamy moździerza możemy zetrzeć orzechy na tarce.
Natkę pietruszki siekamy na mniejsze kawałki.
Umyte awokado, obieramy ze skórki, przecinamy na pół i wydrążamy pestkę.
Następnie awokado oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do rozdrabniacza i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy 1,5 łyżeczki miodu, gałkę muszkatołową i miksujemy na jednolitą i gładką masę.
Do powstałej masy dodajemy rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)