Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i zdrową pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem zielonej pietruszki oraz orzechów włoskich. Pasta jest idealna na zdrowe i pożywne śniadanie :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 786
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 278
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1566
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 132
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 786
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 278
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1566
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 132
Składniki
Dwie łyżki orzechów włoskich rozbijamy dokładnie w moździerzu. * jeśli nie posiadamy moździerza możemy zetrzeć orzechy na tarce.
Natkę pietruszki siekamy na mniejsze kawałki.
Umyte awokado, obieramy ze skórki, przecinamy na pół i wydrążamy pestkę.
Następnie awokado oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do rozdrabniacza i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy 1,5 łyżeczki miodu, gałkę muszkatołową i miksujemy na jednolitą i gładką masę.
Do powstałej masy dodajemy rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)