Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i zdrową pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem zielonej pietruszki oraz orzechów włoskich. Pasta jest idealna na zdrowe i pożywne śniadanie :)
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29178
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1619
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 130
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18488
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 630
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29178
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1619
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 130
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18488
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 630
Składniki
Dwie łyżki orzechów włoskich rozbijamy dokładnie w moździerzu. * jeśli nie posiadamy moździerza możemy zetrzeć orzechy na tarce.
Natkę pietruszki siekamy na mniejsze kawałki.
Umyte awokado, obieramy ze skórki, przecinamy na pół i wydrążamy pestkę.
Następnie awokado oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do rozdrabniacza i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy 1,5 łyżeczki miodu, gałkę muszkatołową i miksujemy na jednolitą i gładką masę.
Do powstałej masy dodajemy rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)