Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i zdrową pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem zielonej pietruszki oraz orzechów włoskich. Pasta jest idealna na zdrowe i pożywne śniadanie :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9616
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1148
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 519
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9616
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1148
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 519
Składniki
Dwie łyżki orzechów włoskich rozbijamy dokładnie w moździerzu. * jeśli nie posiadamy moździerza możemy zetrzeć orzechy na tarce.
Natkę pietruszki siekamy na mniejsze kawałki.
Umyte awokado, obieramy ze skórki, przecinamy na pół i wydrążamy pestkę.
Następnie awokado oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do rozdrabniacza i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy 1,5 łyżeczki miodu, gałkę muszkatołową i miksujemy na jednolitą i gładką masę.
Do powstałej masy dodajemy rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)