Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy szukasz prostego, zdrowego i jednocześnie wykwintnego dania, ta pasta z awokado i szprotek jest strzałem w dziesiątkę! Połączenie kremowego awokado, delikatnych szprotek i aromatycznego szczypiorku sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotujesz ją w zaledwie kilka minut, a efekt na pewno zachwyci Twoich bliskich.
deska do krojenia, miska, nóż
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3466
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4189
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74139
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 571
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3466
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4189
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74139
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 571
Składniki
Na talerz przekładamy szprotki z całą zawartością i dokładnie rozdrabniamy je widelcem.
Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ dokładnie rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do miski przekładamy rozdrobnione szprotki, dodajemy rozgniecione awokado oraz starte jajka i posiekany szczypiorek, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem.