Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy szukasz prostego, zdrowego i jednocześnie wykwintnego dania, ta pasta z awokado i szprotek jest strzałem w dziesiątkę! Połączenie kremowego awokado, delikatnych szprotek i aromatycznego szczypiorku sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotujesz ją w zaledwie kilka minut, a efekt na pewno zachwyci Twoich bliskich.
deska do krojenia, miska, nóż
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2236
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1341
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3503
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1145
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2236
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1341
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3503
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1145
Składniki
Na talerz przekładamy szprotki z całą zawartością i dokładnie rozdrabniamy je widelcem.
Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ dokładnie rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do miski przekładamy rozdrobnione szprotki, dodajemy rozgniecione awokado oraz starte jajka i posiekany szczypiorek, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem.