Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię pasty z awokado ale - jak dla mnie- owoc ten ma nijaki smak. Dlatego lubię łączyć go z dodatkami o "konkretnych" smakach np. z czosnkiem, papryczką chili, tuńczykiem itp. Tym razem postawiłam na smak wędzonki:) A dokładniej wędzonego kurczaka:)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1292
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 38
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1292
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12155
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 38
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Por oczyszczamy i drobniutko siekamy. Kurczaka wędzonego kroimy i małą kosteczkę. Awokado obieramy, rozgniatamy widelcem /lub ścieramy na tarce o małych oczkach/ i od razu skrapiamy sokiem z cytryny. Do przygotowanych składników dodajemy musztardę, majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. by smaki się przegryzły.