Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię pasty z awokado ale - jak dla mnie- owoc ten ma nijaki smak. Dlatego lubię łączyć go z dodatkami o "konkretnych" smakach np. z czosnkiem, papryczką chili, tuńczykiem itp. Tym razem postawiłam na smak wędzonki:) A dokładniej wędzonego kurczaka:)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Por oczyszczamy i drobniutko siekamy. Kurczaka wędzonego kroimy i małą kosteczkę. Awokado obieramy, rozgniatamy widelcem /lub ścieramy na tarce o małych oczkach/ i od razu skrapiamy sokiem z cytryny. Do przygotowanych składników dodajemy musztardę, majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. by smaki się przegryzły.