Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię pasty z awokado ale - jak dla mnie- owoc ten ma nijaki smak. Dlatego lubię łączyć go z dodatkami o "konkretnych" smakach np. z czosnkiem, papryczką chili, tuńczykiem itp. Tym razem postawiłam na smak wędzonki:) A dokładniej wędzonego kurczaka:)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Por oczyszczamy i drobniutko siekamy. Kurczaka wędzonego kroimy i małą kosteczkę. Awokado obieramy, rozgniatamy widelcem /lub ścieramy na tarce o małych oczkach/ i od razu skrapiamy sokiem z cytryny. Do przygotowanych składników dodajemy musztardę, majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. by smaki się przegryzły.