Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię pasty z awokado ale - jak dla mnie- owoc ten ma nijaki smak. Dlatego lubię łączyć go z dodatkami o "konkretnych" smakach np. z czosnkiem, papryczką chili, tuńczykiem itp. Tym razem postawiłam na smak wędzonki:) A dokładniej wędzonego kurczaka:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7870
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3111
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Por oczyszczamy i drobniutko siekamy. Kurczaka wędzonego kroimy i małą kosteczkę. Awokado obieramy, rozgniatamy widelcem /lub ścieramy na tarce o małych oczkach/ i od razu skrapiamy sokiem z cytryny. Do przygotowanych składników dodajemy musztardę, majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. by smaki się przegryzły.