Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z awokado z tuńczykiem, ogórkiem konserwowym i jajkiem, świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa. Będzie doskonałym zamiennikiem tradycyjnych dodatków do kanapek a także smacznym urozmaiceniem śniadań i kolacji.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 535
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1466
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 535
Składniki
Umyte awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wydrążamy z niego miąższ. Wydrążony miąższ skrapiamy sokiem z cytryny a następnie dokładnie rozgniatamy widelcem. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki konserwowe drobno siekamy oraz opłukany szczypiorek drobno siekamy.
Do miski przekładamy rozgniecione awokado, dodajemy starte jajka, posiekane ogórki, szczypiorek oraz posiekanego łososia. Na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem.