Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów

Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 357 Ocena: 10068

Dodano:

Odsłon: 8475

Zdrowe,pyszne "smarowidełko" do chleba :)

Składniki

  • Fasola biała 1 szklanka
  • Pomidory suszone z oleju 6-8 szt
  • Olej z pomidorów suszonych ok 5-6 łyżek
  • Przecier pomidorowy 1-2 łyżek
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Bazylia suszona 1 płaska łyżeczka
  • Pieprz,sól do smaku
  • Chili (opcjonalnie) szczypta
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów

Przygotowanie

  1. Fasolę płuczemy i zalewamy wodą na noc.(Można również pastę zrobić z fasoli z puszki )

    Następnego dnia fasolę gotujemy do miękkości i odcedzamy.
    Ugotowaną fasolę miksujemy z suszonymi pomidorami (odkładamy 1-2 pomidorów),pokrojonym czosnkiem,przecierem pomidorowym,oliwą z pomidorów i suszoną bazylią.
    Odłożone pomidory drobno kroimy,dodajemy do masy i mieszamy doprawiając pieprzem,solą i chili.Odstawiamy do lodówki do tzw.przegryzienia smaków.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń