Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała do pieczywa :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 429
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2978
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 429
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2978
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 46
Składniki
Boczek kroimy drobno, dodajemy przyprawy oraz suszone pomidory i topimy. Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Do smażenia cebuli dodajemy trochę tłuszczu spod boczku. Gdy boczek zmięknie miksujemy go blenderem ręcznym. Następnie dokładamy usmażoną cebulkę. Po dołożeniu cebuli już nie miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku. Smacznego.