Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z boczkiem

Przepis dnia 2018-11-20
Pasta z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 548 Ocena: 7628

Dodano:

Odsłon: 7804

Doskonała do pieczywa :)

Składniki

  • 500 g. surowego boczku
  • kilogram cebuli
  • 5 pomidorów suszonych
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • papryka ostra wędzona 1/3 łyżeczki
  • papryka słodka 1/3 łyżeczki
  • oregano 1/3 łyżeczki, tymianek1/3 łyżeczki
  • ziele angielskie kilka ziaren, liść laurowy
  • pieprz czarny mielony i sól w/g uznania
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z boczkiem

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy drobno, dodajemy przyprawy oraz suszone pomidory i topimy. Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Do smażenia cebuli dodajemy trochę tłuszczu spod boczku.
    Gdy boczek zmięknie miksujemy go blenderem ręcznym. Następnie dokładamy usmażoną cebulkę.
    Po dołożeniu cebuli już nie miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń