Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z cukinii, której delikatny smak podkreślają świeże i równie smaczne składniki: migdały, pistacje, parmezan i świeże liście bazylii. Do tego kremowy serek śmietankowy, cebula, czosnek i wędzona papryka. Wszystko razem tworzy niezwykle smaczną, kremową pastę, którą można spożywać na wiele sposobów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Cukinie pokroic w kostke, wlozyc do zaroodpornej foremki, dodac czosnek, grubo pokrojonan cebule i skropic oliwa z oliwek. Piec ok. 25 minut w temp 180° C.
Upieczone warzyna wsypac do miksera, dodac polówke pomidora, serek smietankowy, platki migdalów, pistacje i wedzona papryke. Doprawic sola i pieprzem w razie potrzeby.
Na koniec dodac swieze lisci bazylii i starty parmezan. Wszystko miksowac tak dlugo, az powstanie kremowa masa.
Przechowywac w sloiku w lodówce.
Pasta z cukini smakuje nie tylko do chleba, albo jako dip, ale równiez do smazonych ziemniaków, albo na cieplo do miesa z grilla.