Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z cukinii, której delikatny smak podkreślają świeże i równie smaczne składniki: migdały, pistacje, parmezan i świeże liście bazylii. Do tego kremowy serek śmietankowy, cebula, czosnek i wędzona papryka. Wszystko razem tworzy niezwykle smaczną, kremową pastę, którą można spożywać na wiele sposobów.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 206
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3257
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 32
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3561
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 715
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 206
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3257
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 32
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3561
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 715
Składniki
Cukinie pokroic w kostke, wlozyc do zaroodpornej foremki, dodac czosnek, grubo pokrojonan cebule i skropic oliwa z oliwek. Piec ok. 25 minut w temp 180° C.
Upieczone warzyna wsypac do miksera, dodac polówke pomidora, serek smietankowy, platki migdalów, pistacje i wedzona papryke. Doprawic sola i pieprzem w razie potrzeby.
Na koniec dodac swieze lisci bazylii i starty parmezan. Wszystko miksowac tak dlugo, az powstanie kremowa masa.
Przechowywac w sloiku w lodówce.
Pasta z cukini smakuje nie tylko do chleba, albo jako dip, ale równiez do smazonych ziemniaków, albo na cieplo do miesa z grilla.