Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Wam się tradycyjne kanapki z wędliną? A może szukacie ciekawego dodatku do pieczywa lub surowych warzyw? Jeśli tak, ten przepis sprawdzi się idealnie. Pasta z pieczonej dyni jest nie tylko niesamowicie smaczna, ale również bardzo prosta do zrobienia. Możecie nadać jej indywidualnego charakteru doprawiając ją ulubioną mieszanką przypraw.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9521
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5913
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2614
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9521
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5913
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2614
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół, pozbywamy się gniazda nasiennego z pestkami i włóknami. Oczyszczoną dynię kroimy w paski, polewamy odrobiną oliwy, doprawiamy solą oraz pieprzem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor.
Upieczoną dynię przekładamy do miski, dodajemy do niej podsmażoną cebulę. Czosnek obieramy z łupin, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko razem blendujemy na jednolitą pastę. Na koniec doprawiamy pastę ulubionymi ziołami i przyprawami.
Pastę z pieczonej dyni podajemy na pieczywie w towarzystwie natki pietruszki lub jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki.