Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta z pieczonej papryki i sera feta. Sprawdzi się w roli imprezowej przekąski lub przystawki przed obiadem. Możecie serwować ją z chrupiącym pieczywem, krakersami lub w towarzystwie focacci.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 258
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2797
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3548
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28865
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 258
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2797
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3548
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28865
Składniki
Piekarnik nastaw na 220 stopni.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne i wyłóż na blachę. Wstaw do piekarnika na około 35-40 minut. Upieczone papryki odstaw do wystudzenia.
Wystudzoną paprykę obierz ze skóry. Dodaj pokrojony w kostkę ser feta, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą paprykę i oliwę. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Pastę z fety i pieczonej papryki podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego!