Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta z pieczonej papryki i sera feta. Sprawdzi się w roli imprezowej przekąski lub przystawki przed obiadem. Możecie serwować ją z chrupiącym pieczywem, krakersami lub w towarzystwie focacci.
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 960
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1110
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10217
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 960
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1110
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10217
Składniki
Piekarnik nastaw na 220 stopni.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne i wyłóż na blachę. Wstaw do piekarnika na około 35-40 minut. Upieczone papryki odstaw do wystudzenia.
Wystudzoną paprykę obierz ze skóry. Dodaj pokrojony w kostkę ser feta, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą paprykę i oliwę. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Pastę z fety i pieczonej papryki podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego!