Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta z pieczonej papryki i sera feta. Sprawdzi się w roli imprezowej przekąski lub przystawki przed obiadem. Możecie serwować ją z chrupiącym pieczywem, krakersami lub w towarzystwie focacci.
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 41
Składniki
Piekarnik nastaw na 220 stopni.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne i wyłóż na blachę. Wstaw do piekarnika na około 35-40 minut. Upieczone papryki odstaw do wystudzenia.
Wystudzoną paprykę obierz ze skóry. Dodaj pokrojony w kostkę ser feta, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą paprykę i oliwę. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Pastę z fety i pieczonej papryki podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego!