Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurkuma znana jest z właściwości przeciwzapalnych. Działa antybakteryjnie, antywirusowo, a przyjmowana w trakcie infekcji, znacząca skraca jej czas trwania. Dlatego warto przygotować z niej pastę, która jest bazą do zrobienia tzw. złotego mleka. Napój ten wspomaga układ pokarmowy, obniża cukier we krwi i reguluje poziom cholesterolu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414351
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414351
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
Wodę wlej do garnuszka, wsyp kurkumę, imbir i pieprz. Cały czas mieszając doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 8 minut.
Pasta z kurkumy nie powinna być za gęsta, ani za rzadka – w razie potrzeby dolej odrobinę wody lub dosyp więcej kurkumy.
Gotową pastę przełóż do słoika i za kręć. Przechowuj w lodówce maksymalnie do 3 tygodni.