Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo, ale to bardzo lubię wszelakie pasty, jednak do "gotowców" jakoś nie mogę się przekonać. W takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak samodzielne przyrządzanie tych przepysznych smarowideł.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 162
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14660
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19713
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 162
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14660
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19713
Składniki
Jaja gotuję na twardo (ok. 8 minut od momentu zagotowania się wody) i studzę. Tuńczyka odsączam za pomocą sitka i przekładam do miski. Jaja i ogórki siekam w bardzo drobne kostki i wrzucam do miski z tuńczykiem. Dodaję majonez 2 szczypty soli i 2-3 szczypty pieprzu (jeśli chodzi o pieprz i sól, każdy ma inne preferencje, więc raczej należy kierować się własnymi upodobaniami). Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
Gotową pastą smaruję pieczywo. Dodatkowo można posypać ją posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem.