Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo, ale to bardzo lubię wszelakie pasty, jednak do "gotowców" jakoś nie mogę się przekonać. W takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak samodzielne przyrządzanie tych przepysznych smarowideł.
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2410
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6906
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 142
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2410
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6906
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 142
Składniki
Jaja gotuję na twardo (ok. 8 minut od momentu zagotowania się wody) i studzę. Tuńczyka odsączam za pomocą sitka i przekładam do miski. Jaja i ogórki siekam w bardzo drobne kostki i wrzucam do miski z tuńczykiem. Dodaję majonez 2 szczypty soli i 2-3 szczypty pieprzu (jeśli chodzi o pieprz i sól, każdy ma inne preferencje, więc raczej należy kierować się własnymi upodobaniami). Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
Gotową pastą smaruję pieczywo. Dodatkowo można posypać ją posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem.